Tekne kiralama, kiralık tekne

Tekne kiralama, kiralık tekne
Kiralık tekneler

1 Mart 2014 Cumartesi

Yat, tekne ve yelkenli kiralamanın püf noktaları

Dünyada herhalde denizin üstünde olmak kadar güzel bir şey yoktur. Kesinlikle herkese yüzme öğrenmelerini, denize çıkmalarını, tekne  kullanmayı, yelken kullanmayı tavsiye ederim. Yepyeni bir hobi, yepyeni bir zevk ve arkadaş grubu elde edeceksiniz.

Türkiye’nin neredeyse her yerinde tekne kiralayabilirsiniz. Kendi bütçe, sevk ve ihtiyacınıza göre günde birkaç yüz liradan binlerde ve hatta onbinlerce TL harcayabilirsiniz. Ama neredeyse hepsinde önem vermeniz gereken birkaç husus var.

  • Kiralayacağınız tekne sizin amacınıza hitap etmeli. Yani siz balık tutmak istiyorsanız, yelkenli kiralamanıza gerek yok. Denize girecekseniz merdiveni olmalı. Yanınızda yaşlı kişiler varsa ise merdiveni ona göre daha geniş olmalı.
  • Teknenin durumu seyire elverişli olmalı. Yani teknede gerekli teçhizatlar, can simidi, yangın söndürücü vs vs olmalı.
  • Eğer kendiniz deneyimli değilseniz veya olduğunuz bölgeyi çok iyi tanımıyorsanız, iyi bir kaptanınız olmalı. Birçok kiralama şirketi size kendi kaptanlarını temine edecektir. Bu kaptanın deneyimi ve lokal bilgisi çok önemli. Lokal koşulları bilen bir kaptan sizi en güzel koylar götürebilecek, en hoş yerlerde yelken yapmanızı sağlayacaktır.
  • Tabii her zaman hava koşullarını da çek etmeniz gerekiyor. Yağmurda yüzmek istemeyebilirsiniz ama belki balık tutmak için ideal olabilir. Fırtına geliyorsa balık tutmak için ertelemek akıllıca olabilir.


Peki nereden tekne kiralayabilirsiniz:







2 yorum:

  1. Çok başarılı. tekne kiralarken kesinlikle bakacağım.

    YanıtlaSil
  2. Evet çok doğru bir yazı. Özellikle bütçe, amaç konusuna dikkat edilmeli.

    YanıtlaSil