Tekne kiralama, kiralık tekne

Tekne kiralama, kiralık tekne
Kiralık tekneler

27 Şubat 2014 Perşembe

Kiralık Motoryat mı, Kiralık Yelkenli mi?

Birçok kişi merak eder. Ne tip tekne kiralayım diye? Motoryat mı? Yelkenli mi? Fiyat, bulma kolaylığı, amaç gibi sorular hemen aklımıa gelir. Fiyat açısından baktığınız zaman birebir karşılaştırmak biraz zor olabilir. Aynı boyda bir yelkenli motoryattan daha pahalı olabilir. Bazen de kiralık motoryat kiralık yelkenliden daha pahalı olabilir.

Aslında fiyattan daha önemlisi ne amaçla kullanacağınız? Neye meraklı olduğunuz? Şu gibi soruları sormak lazım:
·         Nereden nereye gitmek istiyorsunuz? Boğazda akşam yemeği için mi kiralayacaksınız? Mavi tura mı çıkacaksınız? Yoksa adalara mı gideceksiniz?
·         Ne kadar vaktiniz var?
·         Hızlı varmak mı yoksa yolculuk mu daha önemli?
·         Konfor sizin için ne kadar önemli?
·         Gece kalacak mısınız?
·         Sessizlik sizin için özellikle önemli mi?
·         Tekne üzerinde mi zaman geçireceksiniz? Yoksa bir yere hızlı varıp karaya mı çıkacaksınız?
·         Ne kadar kullanırken keyif yapmak, ne kadar dikkatli olmak istiyorsunuz?
·         Doğaya etkiniz?

Bu sorulardaki ana tema tekneyi ne için, nasıl  ve kimlere kullanacağınız?

Genel olarak cevaplarsak:

Motoryatlar genelde yelkenlilere göre daha konforlu olacaktır. Genel motoryatların kıç tarafı daha büyük olacağından daha çok kişiyi rahatlıkla ağırlayabilirler. Motoryatların arkasına rahatlıkta bir yemekmasası koyabilirsiniz. Ama yelkenlilerde bu masa çok daha küçük olur. Bir çok aparat olduğundan yer çok daha az ve rahat hareket etmek daha zor olacaktır.

Motoryat ile daha hızlı gidersiniz ama yelkenli ile daha uzağa gidebilirsiniz. Hem de kıyıya uğramadan çok daha uzağa gidebilirsiniz. 7-8 metrelik bir yelkenli ile okyanus bile geçebilirsiniz ama bunu motoryatlarla yapamazsınız. Birçok yelkenli hava koşullarına göre çok daha dayanıklı olacaktır. Yelkenliler salmalarında dolayı yelkenli teknelerde ise ağırlık merkezleri suyun içindedir. Motoryatların ağırlık merkezlerinin çoğu suyun üzerindedir.

 Eğer mavi yolculuğa çıkıyorsanız, Yunanistan adalarına gideceksiniz veya Ege sahillerinde gezmek istiyorsanız yelkenli düşünebilirsiniz. En önemlisi yelkenin gücünü kullanarak, hiçbir para ödemeden ve tabiata zarar vermeden yelken açabilirsiniz.

Ama amacınız kıyı kıyı gitmek ise yelkenlilerin derin salmaları olduğu için kıyıya çok yaklaşamayacaklardır. Ve kullanım açısından daha çok daha dikkatli olunması gerekir.

Eğer amacınız İstanbul’dan çıkıp hızlıca adalara gitmek ise motoryatlar size gittiğiniz yere çok daha hızlı ulaştıracaktır.  

Peki kiralık tekneleri nerede bulabilirsiniz? kalamış, pendik ve Ataköy marinalarına bakmalısınız. Online dünyada kiraguru.com, http://www.navigamagazin.com/ bakmanızı tavsiye ederiz. aşağıdaki yazıyı da kesinlikle okuyunuz: http://kiralik-tekne.blogcu.com/kiralik-tekne-fiyatlari/12805834


4 yorum:

  1. Kiralık yelkenli gibisi yok. Mazot masrafı, gürültü yok. Daha hızlı değil ama daha uzağa gidersiniz.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle kiralık motoryat. Yelkenli ile ihtiyarlıyorum. Parayı basarım. Son gaz istediğim yere giderim.

    YanıtlaSil
  3. Bence kiralayacak insana göre farklılık gösterir. Bazıları için yelkenli çok büyük zevk.

    YanıtlaSil
  4. Bence kesinlikle kiralık yelkenli... Böylece mazot derdinden de kurtulursunuz.

    YanıtlaSil