Tekne kiralama, kiralık tekne

Tekne kiralama, kiralık tekne
Kiralık tekneler

6 Şubat 2017 Pazartesi

Köpekler ve Deniz. Köpeğinizi denize sokarken nelere dikkat etmelisiniz?

Köpekler yüzebilir mi? Yüzmek köpekler için iyi midir? Her köpek cinsi yüzebilir mi? Boğulan köpek var mıdır? Köpeğimi denize sokmadan önce ne yapmalıyım? Sahillerde neler dikkat etmeliyim? Tekne ve köpek beraber gider mi? Tekne yolculuğuna köpeğimi alabilir miyim? Denizdeki köpeğe nasıl köpek maması verilmeli?

Bunlar birçok köpek sahibinin aklına gelen sorulardır. Özellikle havalar ısındığı zaman birçok köpeği sahilde görebilirsiniz. Hatta birçok tekne gezginin kitaplarında uzun yolculuklarda köpeklerin onlara arkadaşlık ettiğini, tam insanlar gibi kötü hava koşullarında tedirgin, iyi koşullarında keyiflerinin yerinde olduğunu duymuşsunuzdur.

Köpeklerin yüzmesi insanlara göre daha zordur ve köpeklerin çabuk yorulmasına sebep olur. Özellikle de köpeğiniz 4 yerine sadece 2 ayak ile yüzüyorsa çabuk yorulduğunu görürsünüz. Dalgalı ve akıntılı denizler köpekler için daha da zordur.

Köpekleri denize sokmadan önce nasıl insanları eğitmeniz gerekiyorsa köpekleri de alıştırmanız gerekir. Özellikle köpeklere 4 ayak üzerinde yüzmeyi öğretmek gerekir. Köpekle denize girip ön ayaklarını kullanmaya teşvik etmelisiniz. Bunu nasıl yapabilirsiniz? Arka ayaklarını kullanarak ön ayaklarını kullanmasını göstermeniz ve ön ayaklarını da kullanmaya zorlamalısınız. Özellikle sığ yerlerde başlayarak köpeğinizin iyice yüzdüğünden emin olun, bir dalga geldiğinde kafasını suyun üzerine çıkarmayı başardığına dikkat edin. Emin olana kadar köpekler için tasarlanmış can simitlerini kesinlikle kullanın. Köpekler suda yeterince hızlı ve çevik değillerdir. Bu da onları hem yorar, hem de zorlar. Köpeğiniz suya ne kadar alışsa bile denizde hep yanında olmanız gerekir. Yorulan köpekler panik olmaya daha çok meyillidir ve sizin üzerinize tırmanmaya çalışır. Bu normaldir. Onları hem sakinleştirmek, hem güven vermek, hem de dinlenmelerini sağlamak sizin elinizdedir.

Her köpek yüzmekten hoşlanmayabilir. Onları alıştırmanız ve denizi zevkli hale getirmeniz sizin elinizdedir. Her şeyden önce veterinerinize kesinlikle danışın. Herhangi bir sağlık durumu ve alerjisi köpeğinizi suya sokmamak için yerinde bir sebep olabilir.

Köpekleri denize sokarken neler dikkat edilmeli?
Deniz suyu köpeklerinde derisi için zararlıdır. Deniz suyu yutan köpek kusar, ishal olabilir ve hasta olabilir. Ne de olsa deniz suyu tuzludur ve koli basili açısında yüksek olabilir. Köpekleri özellikle dalgalı denizler su yutmamalarına önem göstermek gerekir.

Deniz suyu köpeklerin tüyleri içinde iyi değildir. Köpekleri denize soktuktan sonra temiz su ile yıkamak ve durulamak, ve ıslak kalmamalarına önem göstermek gerekir. Islak kalan deriler tahriş olur ve sonrasında egzema gibi hastalıklara sebep verir. Köpekleri patilerinin arası, kulak altları gibi ıslak kalabilecek bölgeler temiz suyla yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Köpekler özellikle tüylerinde dolayı silkinseler bile kurumazlar, bahsettiğimiz hassas yerleri havlu ile kurulamak şarttır.  Nem kulak kanallarında iltihaba neden olabilir. Özellikle tasma altını iyi kurulamanız gerekir.
Deniz suyu kadar güneşten de korunmak köpekler için önemlidir. Güneş altında hareket eden köpek susuz kalabilir ve bol bol temiz su içmelidir. Tüm köpekler güneşe karşı hassastır. Özellikle açık renkli, kısa tüylü ve pembe burunlu cinsler güneşten daha çok etkilenirler. Burunlarına, kulaklarına ve kısa tüylülerin vücutlarına köpeklere özel güneş kremi sürmek gerekir. Gün içinde ve denizden çıktıktan sonra köpeklerin gölgede dinlenmelerine özen gösterilmelidir.
Deniz kenarında ve sığ deniz, ırmak ve gölde yürüyen köpeklerin ayakları kırık camlardan kesilebilir. Özellikle piknik yapılan yerlerde daha dikkatli olmak, kırık cam, metal ve farklı cisimlere karşı tetikte bulunulmalıdır. Deniz dışı kadar pis denize veya denizanası olan denizlere köpeğinizi sokmayın. Denizin pisliği kolibasilinin yüksek olduğunu işaret gösterebilir. Denize giren köpeği hafif beslemek gerekir.

Denize giren köpeklerin de kulaklarına su kaçabilir. Vazelinli pamuk ile köpeklerin kulaklarını tıkayıp su kaçmasını engelleyebilirsiniz. Aksi takdir kulak ağrısı ve ya iltihaplanma olabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder