Tekne kiralama, kiralık tekne

Tekne kiralama, kiralık tekne
Kiralık tekneler

8 Eylül 2012 Cumartesi

Tekne Kiralamadan önce Yelkenli Dersi


Tekne sahibi değilsiniz ama yelken yapmak istiyorsunuz. Hemen bir motoryat
http://www.kiraguru.com/icerik/kiralik-tekne veya yelkenli kiralamak isteyebilirsiniz. Ama hazır mısınız? Gerekli eğitimleri aldınız mı? Genelde temel ve ileri eğitim almanız yeterli olacaktır. Asıl önemlisi teoriyi öğrendikten sonra pratik yapmak. Yelken yapmanın teorisini ve yüzde 80% bir temel derste öğrenebilirsiniz ama geri kalan %20’sini hayat boyu öğreneceksinizdir.



Ne tip eğitimler var?

Temel yelken eğitimleri genel 8 ile 12 saat arasında değişir ve her ders 4 saatlik olup 2-3 seans sürer. Bu programlar ile ciddi bir ilerleme kaydetmiş olursunuz. Bu eğitimler genel hatlarıyla teknecilik, denizcilik, konularında bilgi sahibi olur, teorisini öğrenir ve pratik yaparsınız. Tamamen uzman olmazsınız ama öğrenmek için iyi bir altyapınız oluşur. 

Temel derslerde genelde şu konular kapsanır: yelken teorisi, teknenin anatomisi, dümen tutma, yelken kullanma, temel navigasyon, haritalar, telsiz kullanımı, yelkenli teknenin kısımları ve denizcilik terimleri, teknede yaşam kuralları ve yelken yapmanın püf noktalarını öğreneceksiniz.

Daha sonra alacağınız ileri eğitimler ile daha detaylı konular, sert hava, demirleme, gece çıkma, yanaşma gibi konulara eğileceksiniz. 

Neredeyse en önemlisi teoriyi aldıktan sonra değişik koşullarda pratik yapmaktır.

Yelken eğitimine gelirken yanınıza almanız gerekenler şunlardır: su, şapka, güneş kremi, Şort, mayo, terlik, havlu. Mümkünse yelken eldivenini tavsiye ederiz.
Ehliyetiniz var ve hemen tekne kiralamak istiyorsanız tekne kiralayan yerler sizin yeterince tecrübeniz olmasını çek edeceklerdir.
  Peki tekne nereden kiralayacağım diyorsanız, internette güvenli bir adres seçin: www.kiraguru.com


4 yorum:

  1. Çok haklısınız. Tekne kiralamadan önce kesinlikle yelkenli dersi almalı.

    YanıtlaSil
  2. Ders almadan kesin gece çıkmamanızı tavsiye ederiz. Özellikle bilmediğiniz bir tekne ile

    YanıtlaSil
  3. Tekne kiralarken kesinlikle sahibinden detaylı bir şekilde size teknesini anlatmasını isteyin. BU yelkenli ise de motoryat ise de geçerli.

    YanıtlaSil
  4. Kiraguru.com bununla ilgili 2 saatlik yelken dersi hediye ediyordu. Bunu kaçırmayın derim.

    YanıtlaSil